Skip to main content

Computer reparatie
Bovenkarspel

Hieronder vindt u de computer reparatie tarieven die het meeste voorkomen. Mocht u een reparatie hebben die hieronder niet is vermeld, dan kunt u een bericht sturen via de contactpagina, onder vermelding van computer reparatie.

Indien u meerdere kuren heeft aan uw toestel(len) hanteren wij een korting i.v.m. meerdere reparaties.
Windows herinstallatie reparatie

Windows 7 / 8 / 10 herinstallatie

~ 350 minuten

€ 59 € 49

MacOS herinstallatie reparatie

MacOS herinstallatie

~ 350 minuten

€ 59 € 49

Databehoud

Data redden (externe) HDD

~ tijd nvt

~€ 50

SSD inbouw

SSD inbouw 250GB

~ 350 minuten

€ 160 € 135

SSD inbouw

SSD inbouw 500GB

~ 350 minuten

€ 199 € 170

SSD inbouw

Koolpasta vervangen / reinigen

~ 250 minuten

 45

SSD inbouw

Beelscherm reparatie

~ 200 minuten

Op aanvraag

Toetsenbord reparatie

Toetsenbord reparatie

~ tijd nvt

Op aanvraag

vochtschade problemen oplossen

Chemische reiniging ivm vochtschade

~ 350 minuten

Op aanvraag

Computer / Laptop reparatie Bovenkarspel

Zowat ieder huis heeft een laptop of computer thuis. Alhoewel telefoons steeds meer in worden is een laptop of computer vaak toch onmisbaar. Wat typt er uiteindelijk zo fijn op een computer? De administratie of een verslag schrijven gaat toch fijner op een groter fysiek toetsenbord.

Helaas hebben laptops of computers ook wel eens kuren. Apple producten (macbook, iMac of ander Mac product uitgesloten) hebben we last van virussen en reclame besmettingen, trage computers (vooral met traditionele harde schrijven zonder SSD schrijven), kapotte schermen, losgetrokken toetsenborden, defecte batterijen, overhit computer of een ander probleem. Wij van Multi Repair kunnen u helpen met alle problemen die zich opdoen bij uw computer.

Data redden

Bij een herinstallatie van een computer of laptop gaat normaal gesproken alle data weg, tenzij u aangeeft dat u uw bestanden wilt behouden (wij vragen hier altijd naar bij inname!). Gezien wij langer bezig zijn uw bestanden te behouden rekenen wij bij een herinstallatie van een Windows +€10 en bij een MacOS +€25. Gaat het om een defecte (externe) schijf? Dan rekenen wij normaal gesproken €50, tenzij wij veel langer bezig zijn. Dan nemen wij van tevoren contact met u op om een kostenplaat te bespreken.

SSD inbouw

Computers zijn in het algemeen supersnelle apparaten. De processor rekent per seconde wel miljoenen berekeningen. De afgelopen 10 jaar is er dan ook weinig veranderd intern een computer. De vraag is, waarom blijven deze dan zo traag werken? Het antwoord is in principe heel simpel (voor ons). Stel je hebt een toestel en het bekijken van een online videoclipje is nogal traag. U koopt een nieuwe toestel maar het probleem is niet opgelost. Dit, omdat het probleem ligt in de modem welke traag werkt. M.a.w. de oplossing wordt elders gezocht dan dat het ligt. Terug naar de computers, deze zijn in het algemeen snel, het probleem is dat de traditionele harde schrijven werken op een trage wijze. Moderne SSD schrijven zijn daarom 'de oplossing' voor computers die de afgelopen 10 jaar zijn geproduceerd maar geen SSD schrijf bevatten. Koop absoluut GEEN nieuwe computer zonder de oude computer aan ons te laten zien. Wij zullen dan een gepaste advies geven. Overigens gaat een SSD langer mee dan een traditionele harde schrijf welke met een paar grove bewegingen al defect kunnen raken.

Koolpasta vervangen / reinigen

Een computer of laptop heeft een processor welke miljoenen transacties per seconde kan uitvoeren. Dat maakt een computer normaal gesproken super heet. Om de hitte tegen te houden zit er een pasta welke koolpasta heet op de processor (en soms op de videochip). Afhankelijk van het intensief gebruik droogt op een gegeven moment de koolpasta af. Het toestel kan dat spontaan uitvallen of enorm heet worden. Juist daarom is het handig de koolpasta te vervangen indien u voorgenoemde problemen ervaart.

Ook trekt een ventilator stof waardoor sommige toestellen op een gegeven moment vol stof zijn. Juist daarom maakt de computer / laptop veel lawaai en wordt deze nogal heet. Een complete reiniging en vervangen van de koolpasta is daarom vaak van pas.

Beeldscherm / toetsenbord / batterij reparatie

Er zijn ontzettend veel laptop soorten, om deze reden kunnen wij geen prijsopgaven geven bij een laptop scherm, toetsenbord of batterij (accu). U kunt altijd contact met ons opnemen voor een prijsopgaven. Om toch een beeld te geven: een gemiddelde scherm kost rond de €120, een toetsenbord rond de €49 en een batterij €45.